NL-LOM veld 7 relations

From GroenGelinkt

Jump to: navigation, search

Fysiek lesmateriaal wordt gekenmerkt door een koppeling met 1 of meerdere relaties. Om deze koppeling door te geven wordt er gebruik gemaakt van veld 7 in de NL-LOM

Contents

Velden

De relatie met de locaties komen in veld 7 te staan. Voor elke locatie wordt er een relation entry aangemaakt met de volgende inhoud.

Veld 7.1 Kind

In het veld kind moet een waarde komen uit de vocabulaire Classification_lom_availability_20120613.xml (zie ook Nme vocabulaires) Dit om aan te geven dat het om lesmateriaal dat fysiek is.

Veld 7.2 Resource

Container waar 1 keer het element catalog entry in voor komt. Vanaf eind mei 2013 kan er per resource meerdere catalog entries worden opgenomen. Dit kan voorkomen indien er verwezen wordt naar een locatie die ook met de GKB gekoppeld is.

Veld 7.2.1 Catalog entry

Container waar onderstaande elementen elk 1 keer in voorkomt.

Veld 7.2.1.1 Catalog

1 String met waarde op "URI". Vanaf eind mei 2013 mogen hier ook andere catalog identifiers gebruikt worden, zoals "GKB-location" om aan te geven dat het om een locatie identifier uit de GKB gaat. Zie ook de voorbeelden hieronder.

Veld 7.2.1.2 Entry

De identifier (zoals deze is opgegeven bij entry) van de locatie zelf.

Voorbeeld

Hieronder wordt verwezen naar locatie met identifier: urn:nmegids:locatie:1234 waar het lesmateriaal afgehaald kan worden.

...
<relation>
    <kind>
      <source>
        <langstring xml:lang="x-none">http://standaarden.groengelinkt-menukaart.nl/vocabulaire/classification_lom_availability_20120613.xml</langstring>
      </source>
      <value>
        <langstring xml:lang="x-none">afhalen</langstring>
      </value>
    </kind>
    <resource>
      <catalogentry>
        <catalog>URI</catalog>
        <entry><langstring xml:lang="x-none">urn:nmegids:locatie:1234</entry>
      </catalogentry>
    </resource>
 </relation>
...
Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
Hoofdnavigatie
Ontsluiting
Aanbieden
Toolbox