Talk:Startpagina

From GroenGelinkt

Jump to: navigation, search

Contents

Welkom op het technisch forum van GroenGelinkt!

Dit forum is bedoeld voor technische vragen omtrent GroenGelinkt. Op het forum plaatsen wij regelmatig gestelde vragen met hun antwoord. Ook kun je zelf technische vragen plaatsen. Het forum wordt gemonitord door een moderator die automatisch een waarschuwing krijgt als je een vraag stelt. Zo snel mogelijk reageert de moderator of een van de technisch experts van GroenGelinkt met een antwoord. Uiteraard kun je weer reageren op dat antwoord.

Zo hier en daar zullen discussies ontstaan op het forum. Als deze waardevolle informatie, tips and tricks voor iedereen bevatten, bewaren de de 'thread' van de discussie op deze pagina. Op deze manier blijft de informatie voor iedereen bewaard.

Vanuit het forum zullen we regelmatig verwijzen naar informatiepagina's op deze technische Wiki. De Wiki houden we continu up to date.

Het forum hebben we ingedeeld in de volgende hoofdgebieden:

Datamodel

Voor de beschrijving van Leermaterialen gebruiken jullie de NL-LOM-standaard. Waarom niet ook voor Activiteiten, Locaties en Organisaties?

De NL-LOM is alleen geschikt voor Leermaterialen. Voor de overige informatiecategorie├źn hebben we daarom een zelf aangepaste versie van NL-LOM gemaakt. Er zijn ook geen andere standaarden beschikbaar hiervoor. De aanpassingen van GroenGelinkt hebben we overogens wel aangemeld bij EduStandaard, met het verzoek NL-LOM uit te breiden.

[nieuwe vraag]

Gebruik PHP-component

Er verschijnen met regelmaat nieuwe versies/updates van de PHP-component. Moet ik die steeds allemaal verwerken?

We houden onze PHP-component zo lang mogelijk backwards compatible. Als we een echte upgrade ontwikkelen die vorige versies doet breken, waarschuwen we elle gebruiker van de PHP-component ruim van tevoren.

[nieuwe vraag]

Harvesting

Waarom komen er twee harvesters langs?

GroenGelinkt werkt samen met Edurep van Kennisnet. Leermaterialen worden geharvest door Edurep (en doorgesluist naar GroenGelinkt) en Activiteiten, Locaties en Organisaties door GroenGelinkt zelf. Maar Edurep en GroenGelinkt gebruiken dezelfde harvesting-techniek en er is dus geen dubbel werk nodig.

[nieuwe vraag]

Koppeling met Groene Kennissenbank

Als ik ons aanbod van leermaterialen wil laten harvesten door GroenGelinkt, moet ik dan ook een koppeling met de Groene Kennissenbank realiseren?

Nee, dit is niet nodig. Alleen wanneer er in je aanbod veel, verschillende Locaties of Organisaties voorkomen, is het verstandig om ook te koppelen met de GKB. Op die manier voorkom je dat er dubbelingen van informatie in GroenGelinkt ontstaan.

[nieuwe vraag]

Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
Hoofdnavigatie
Ontsluiting
Aanbieden
Toolbox